Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta nie zawsze muszą być tłuste. Drobiowa galaretka jest doskonałym pomysłem, by zjeść smacznie i lekko. ;)
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 489
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 273
Polecam.
Odsłon: 740
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 579
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4273
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 489
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 273
Polecam.
Odsłon: 740
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 579
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4273
Składniki
Otrzymany w ten sposób wywar należy przecedzić do pojemnika, który ma zaznaczony wskaźnik pojemności. Dzięki temu łatwiej nam będzie dobrać odpowiednią ilość żelatyny. Po dodaniu żelatyny odstawiamy pojemnik z wywarem do ostudzenia.
Ugotowane warzywa i mięso kroimy w kosteczkę. W szklaneczkach rozkładamy naprzemiennie warzywa i mięso tworząc w ten sposób kolorowe warstwy. Naczynia zalewamy ostudzonym wywarem i odstawiamy do lodówki. Gotowe galaretki ustawiamy na talerzu wyłożonym listkiem sałaty. Doprawiamy do smaku cytryną lub octem.
Smacznego. ;)