Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z gruzińskich przysmaków. Sałatkę można przygotować też z gotowanego mięsa np z rosołu.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 578
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 746
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 578
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 746
Składniki
Udka z kurczaka nacieramy solą i pieprzem, pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180°C. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Ostudzonego kurczaka (bez skóry) kroimy na 5 mm paski. Przekładamy do miski, dodajemy ostudzony ryż, posiekany koperek, majonez i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.