Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie, na romantyczna kolacje
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 494
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 494
Składniki
Piersi z kurczaka przeciac na pol ( wzdluz ) Ricotte, pesto, szpinak, mozzarelle wymieszac razem. Na kazdym kawalku miesa rozsmarowac farsz. Nastepnie zrolowac i owinac w prosciutto. Wlozyc do zaroodpornego naczynia i piec w piekarniku w temperaturze 180 stC okolo 30-40 min.
Na patelni rozgrzac oliwe, nastepnie dodac posiekany czasnek i smazyc okolo 30 sekund. Dodac pomidory z puszki, suszona bazylie, majeranek, chili, sol i pieprz. Dusic okolo 10min. Nastepnie zmiksowac w blenderze.
Upieczone roladki polanc sosem, posypac parmezanem i posiekana swieza bazylia. Podawac z makaronem penne