Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo kruche i efektowne serduszka
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 448
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 448
Składniki
Zarobić kruche ciasto, przed dokładnym połączeniem podzielić na pół i do jednej dodać kakao. Schłodzić w lodówce ok 1 godz. Wałkować cienko, wykrawać dowolne kształty (u mnie serca i serduszka), potrzebne są foremki małe i duże. W dużym sercu wyciąć małe i w puste miejsce włożyć małe innego koloru. piec ok 15 min w 180". Po upieczeniu można sklejać po 2 kwaśnym powidłem. Smacznego.