Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżemik o pysznym oryginalnym smaku. Galaretka nie jest konieczna, ale podkręciła smak i zapach dżemu.
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 562
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7312
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 117
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 562
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7312
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 117
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na około 3-4cm. paski Przełożyć do garnka, dodać szklankę soku pomarańczowego, cukier przykryć i gotować aż do rozgotowania. Rozgotowany rabarbar zmiksować na mus, dodać do niego obraną ze skórki oraz pokrojona na mniejsze kawałki pomarańcze, gotować chwilę aby pomarańcze sie rozgotowały, również można rozdrobnić wszystko razem blenderem
Dodać żel-fix i gotować jakieś 1-2min. Zdjąć z ognia. Dodać sypką galaretkę, po wymieszaniu i rozpuszczeniu się galaretki przełożyć do słoiczków i od razu zakręcać,ustawiać do góry dnem i tak pozostawić do wystudzenia