Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 662
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7355
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 237
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 662
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7355
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 237
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Owoce wymieszać z żelfixem, smażyć do momentu zagotowania. Wówczas dodać cukier. Całość smażyć 4- 5 minut, ciągle mieszając. Odstawić z ognia, wciąż mieszać, aby zniknęła piana, która pojawiła się na wierzchu w czasie gotowania. Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na pół godziny. Uwaga 1: Nie trzeba pasteryzować. Uwaga 2: Z podanych proporcji wyszło 8 małych (ok. 300g) słoiczków dżemu.
Smacznego.