Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki - uwielbiam, kakao - ubóstwiam, a wszystko co słodkie - baaaaaaardzo lubię ;) Takie połączenie wprawiło mnie w cudowny nastrój, a do tego powstało na bazie ekologicznych składników. Dostałam pyszne jajka od wiejskich kurek, prawdziwą naturalną maślankę oraz wykorzystałam ekologiczną mąkę. Tak powstały eko - czeko naleśniki ze zdrową porcją błonnika, którą dostarczyły otręby orkiszowe. Smacznie polecam :)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 100
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1032
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1157
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 100
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1032
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1157
Składniki
Maślankę, mleko, olej, miód i jajka przekładamy do miksera i łączymy składniki. Następnie dodajemy mąkę, cukier trzcinowy, kakao, otręby oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia wszystkich składników. Porcje ciasta wylewamy za pomocą chochelki na patelnię naleśnikową (lekko wysmarowaną olejem rzepakowym) i smażymy je z obu stron.
Eko - czeko naleśniki świetnie smakują na ciepło, ale także na zimno. Naleśniki idealnie komponują się ze słodkim twarożkiem. Takie połączenie nada naszemu daniu świetnej kolorystyki - możemy stworzyć smakowite naleśnikowe roladki - zebry ;) Polecam i życzę smacznego! :)