Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny, zdrowy i błyskawiczny w przygotowaniu dżem truskawkowy o mniejszej kaloryczności, dzięki zastosowaniu zdrowego słodzika w postaci ksylitolu.
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 49
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 743
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41939
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 49
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 743
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41939
Składniki
Umyte truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na ćwiartki, dodajemy do nich ksylitol i sok wyciśnięty z 1 cytryny, mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby owoce puściły sok* * jeśli chcemy przyspieszyć ten proces możemy delikatnie rozgnieść truskawki np. tłuczkiem do ziemniaków
Po tym czasie zawartość garnka zagotowujemy, ściągamy pojawiający się szum i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy pektynę i dokładnie mieszając gotujemy wszystko kolejne 2 minuty.
Gorący dżem przelewamy do słoiczków, dokładnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Życzę smacznego! :)