Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta dwukolorowa babka - może być ozdobą Wielkanocnego stołu. Robi się ją szybko i jest naprawdę smaczna :) Tak bardzo, że znika również ekspresowo :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1540
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 62
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1540
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 62
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy roztopione - jeszcze ciepłe, choć nie gorące masło. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy aromat pomarańczowy. Mieszamy. Foremkę do babki -z kominkiem- 26 cm - smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy około 2/3 ciasta. Do reszty dodajemy kakao i dobrze mieszamy, po czym wlewamy resztę ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na około 40 minut. Wystudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)