Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami jest taki dzień że nic Wam się nie chce, czasami jest taki dzień że nie ma czasu na jakieś większe pieczenia a albo Wam chce się czegoś słodkiego albo mają się pojawić goście. To ciasto jest właśnie na takie dni- wprost ekspresowe w wykonaniu.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 260
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 143
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 652
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 260
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 143
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 652
Składniki
Mak, masło, jajka, proszek do pieczenia cukier i mannę wrzucamy do dużej miski i miksujemy. Jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Starte jabłka i bakalie dodajemy do masy makowej. Mieszamy. Przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 45 min w temp. 180 st. C.