Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne tiramisu. Ten klasyczny, włoski deser w wersji ekspresowej zrobi furorę, sprawi mnóstwo przyjemności i na pewno podbije serce ukochanej osoby.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 55
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 26
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 55
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 26
Składniki
1) Przygotować krem: śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i dokładnie wymieszać mikserem. 2) Biszkopty namaczać w kawie z dodatkiem amaretto i układać po dwa na dnie każdego słoika lub szklanki. 3) Na biszkopty nałożyć po dwie łyżki kremu. Przełożyć warstwą 2 namoczonych w kawie biszkoptów i zakończyć dwiema łyżkami kremu. 4) Tak przygotowany deser schłodzić w lodówce przez min. 2 h. 5) Przed podaniem obficie posypać kakao.