Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Filety z kurczaka opłukuję, wycieram. Kroję na 8 małych kotlecików. Rozgniatam je w dłoni i lekko solę z obu stron. Przekładam do miseczki.
Jogurt mieszam z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaję skórkę z cytryny. Zalewam mięso w miseczce. Dobrze mieszam, by kotleciki dokładnie pokryły się zalewą. Przykrywam folią spożywczą i wstawiam na godzinę do lodówki.
Krakersy drobniutko kruszę w malakserze. Okruszki mieszam na talerzu z czarnuszką. Dodaję też kolorowy pieprz. Zamarynowane kotleciki wyjmuję z jogurtowej zalewy. Lekko osuszam. Obtaczam w krakersowej panierce. Wkładam na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażę 3 minuty z każdej strony. Podaję z dodatkiem ziemniaków i sałatki brokułowej.