Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie. Moje dzieci (!) poprosiły o dokładkę, a tu i łosoś, i cebula... i jeszcze śmietana do tego :)
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 359
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 292
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 359
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 292
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 173
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć do miski i wymieszać z 10g masła.
Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić. Łososia pokroić w cienkie paseczki.
Rozgrzać oliwę i resztę masła, dodać do nich cebulę i połowę łososia, poddusić przez 5 minut. Dodać sok cytrynowy i koniak.
Resztę łososia wymieszać ze śmietaną i podgrzać w drugim garnku.
Makaron wymieszać z obydwoma sosami i doprawić solą i pieprzem. Smacznego :)