Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno były pomidory po prowansalsku. Dzisiaj wersja włoska - z tartą bułką i serem. Równie dobra, ale zdecydowanie mniej kaloryczna. Idealna przystawka przed obiadem.
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 44
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 64
Szybka i smaczna
Odsłon: 1062
Polecam.
Odsłon: 507
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 44
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 64
Szybka i smaczna
Odsłon: 1062
Polecam.
Odsłon: 507
Składniki
Umyj pomidory, usuń szypułki, przekrój na połówki i wydrąż łyżką miąższ. Odłóż na sito do odsączenia. Czosnek rozgnieć i posiekaj drobno, wymieszaj z tartą bułką i 5 łyżkami oliwy. Dodaj drobno posiekaną dymkę. Dopraw do smaku.
Połówki pomidorów napełnij farszem. Naczynie żaroodporne posmaruj łyżką oliwy, włóż nafaszerowane pomidory, posyp startym parmezanem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni - termoobieg. Zapiekaj ok. pół godziny.