Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na Świąteczny stół.
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1969
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1969
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, pokroić wzdłuż, następnie usmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor (1 łyżeczkę masła odłożyć). Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i przysmażyć razem z żurawiną, płatkami migdałowymi na 1 łyżeczce masła. Następnie zalać mleczkiem kokosowym (2/3 puszki),zagotować, włożyć usmażone filety i dusić po przykryciem przez 10 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby doprawić solą do smaku. Podawać jako przekąskę z ryżem lub kaszą.