Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast rosołu często robię takie właśnie flaczki oszukane, które bardzo lubimy.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1057
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1370
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12949
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1057
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1370
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12949
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy udka i dotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz. Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy i jak przestygnie kroimy na mniejsze kawałki. Gdy dodamy do zupy mięsko wsypujemy majeranek i resztę przypraw, jak jest za gęste możemy dolać przegotowaną wodę. Gotujemy jeszcze parę minut. Podajemy z pieczywem.