Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa w przygotowaniu.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Składniki
Boczek kroimy w kostkę ,podsmażamy na suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi dodajemy posiekaną cebulę ,smażymy do zeszklenia. Do całości dodajemy ugotowany ryż ,jako ,posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ścianki foremek do zapiekania smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem francuskim. Na dno dajemy plaster oprószonego solą bakłażana. Na to dajemy farsz ryżowy i przykrywamy ciastem francuskim. Wierzch każdej przekąski smarujemy żółtkiem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 30 min.