Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie sądziłam, że tak proste pierożki będą tak rewelacyjne. Po prostu miałam ochotę na ciasto francuskie i szpinak (od którego się zresztą uzależniłam :) ). Z połączenia tych składników powstały najlepsze wytrawne francuskie przekąski, jakie jadłam. Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Szpinak pokroić na mniejsze kawałki i poddusić na maśle, na koniec duszenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mozzarellę pokroić na małe kwadraciki. To samo zrobić z serem brie. Do wystudzonego szpinaku dodać sery, przyprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Z ciasta francuskiego foremką powykrawać kółka (z 2 ciast u mnie wyszły 24 pierożki), pozostałe ciasto zawinąć w woreczek i zamrozić na następny raz. Na ciasto francuskie wykładać po 1 łyżeczce farszu.
Ciasto zlepiać w pierożki. Następnie ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia. Jajko roztrzepać z mlekiem i smarować nim gotowe pierożki. Na koniec posypać pieprzem i słodką papryką.
Piec ok 10 -15 minut w 200*C. Podawać z sosem czosnkowym.