Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do barszczu czerwonego. Przepis na około 30 sztuk.
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1127
Polecam.
Odsłon: 1214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5985
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 185
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1127
Polecam.
Odsłon: 1214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5985
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 185
Składniki
Farsz: Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu razem z mięsem. Kapustę poszatkować, dodać do mięsa, doprawić, smażyć około 20 minut. Wystudzić, wbić jajko. Masę dobrze wymieszać.
Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty 7x7 cm. Można kroić na większe, wówczas będziemy mieć mniej, ale za to większych zawiniątek. Na każdy kawałek ciasta nałożyć mniej więcej łyżeczkę farszu. Zlepiać ze sobą przeciwległe rogi ciasta. Każde zawiniątko posmarować białkiem, posypiać odrobiną kminku i papryką w proszku.
Zawiniątka piec na blasze wyłożonej pergaminem, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po 10 minutach temperaturę zmniejszyć do 170 stopni, piec jeszcze kolejne 10 minut. Podawać z barszczem. Smacznego.