Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli gwałtowna reaktywacja mej miłości do ciasta francuskiego gotowego
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 135
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 223
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 135
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 223
Składniki
Plastry cukini zblanszować ( ok.2 min) we wrzątku. Ciasto pokroić na kwadraty ok.8 cm. Na każym kwadracie - przy jego brzegu - rozłożyć plaster cukini,położyć kiełbaskę , paprykę i gałązkę tymianku (kiełbasa ma wystawać poza brzegi). Zrolować, gotowe rulony posmarować rozbełtanym jajem , posypać ziołami i pieprzem.
Piec ok. 20 min w tem 180 st.
Danie banalne ale bardzo efektowne