Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś w sam raz na ciepłe śniadanie - smaczne, zdrowe, kolorowe:)
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 218
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2553
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 915
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 218
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2553
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 915
Składniki
Warzywa kroimy w większą kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i wrzucamy cebulę, bakłażana i paprykę. Lekko solimy. Smażymy często mieszając około 5-7 minut.
W tym czasie jajka wbijamy do miseczki, dodajemy po 1 łyżeczce bazylii i oregano oraz pieprz i sól do smaku, jajka z przyprawami roztrzepujemy, aż powstanie delikatna pianka. Masę jajeczną wlewamy do warzyw, tak aby rozlała się po całej patelni. Na górze układamy oliwki i zapiekamy na wolnym ogniu około 10 minut. Zdejmujemy na talerz, dekorujemy listkami świeżej bazylii i gotowe. SMACZNEGO:)