Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i sycące danie dla miłośników połączenia szpinaku z łososiem :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojony w kostkę ser, posiekany szczypiorek i łososia w małych kawałkach. Szpinak myjemy siekamy na mniejsze części. Podsmażamy go na dużej patelni na łyżce masła, aż zmniejszy swą objętość o połowę (około 3-4 minuty). W trakcie smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlewamy masę jajeczną na patelnię i smażymy razem przez około 3 minut. Po tym czasie wstawiamy patelnię do piekarnika (jeśli nie posiadamy patelni z odpinaną rączką - to - albo owijamy rączkę patelni folią aluminiową - lub uchylamy drzwiczki piekarnika- i rączka pozostaje na zewnątrz). Zapiekamy frittatę przez 15-20 minut, aż całość ładnie się zetnie. Dzielimy na 4 części i od razu podajemy. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)