Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekendowe śniadanko na ciepło to już tradycja w naszym domu. Po całym tygodniu jedzenia w biegu miło jest przygotować coś wyjątkowego i cieszącego oko:). I przede wszystkim bez pośpiechu:)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 77
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1018
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1146
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 77
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1018
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1146
Składniki
Cebulę pokroiłam w piórka, a pieczarki, pomidory i kiełbasę w plasterki. Pieczarki wraz z cebulę poddusiłam na patelni na niewielkiej ilości wody i sosu sojowego- doprawiając solą i pieprzem. Na osobnej patelni lekko podsmażyłam kiełbasę (bez dodatku tłuszczu).
Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Dno naczynia na małą zapiekankę (średnica ok. 18 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia, a boki lekko wysmarowałam papierem nasączonym oliwą. Do naczynia wykładałam kolejno: podduszone z cebulą pieczarki, pokruszony w rękach twaróg, serek topiony w małych kawałkach, pomidory, kiełbasę i szczypiorek. Całość zalałam rozkłóconym jajkiem, doprawionym solą i pieprzem. Zapiekałam w piekarniku przez 25-30 minut do całkowitego ścięcia się jajek. Smacznego śniadaniowego:)