Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca panierka chlebowa z dodatkiem ziaren słonecznika i maku skrywa kremowe awokado, które po upieczeniu ma jeszcze bardziej orzechowy smak.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 256
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 395
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 114
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 256
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 395
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 114
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Składniki
Awokado kroimy na pół. Wyjmujemy pestkę. Wyjmujemy miąższ za pomocą łyżki. Kroimy na plasterki. Kawałki awokado obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z ziarnem słonecznika i makiem. Awokado układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy olejem za pomocą atomizera. Tak przygotowane awokado pieczemy w 200 stopniach przez 5 minut, aż panierka się zrumieni. W czasie, gdy awokado się piecze przygotowujemy sos. Jogurt mieszamy z posiekanym chili i ziołami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Awokado podajemy z sosem i posypane koperkiem i natką pietruszki.