Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frykadelki z mozarellą i pomidorem pieczone w piekarniku z włoskim sosem koniecznie spróbujcie .
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 68
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 68
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Mięso wymieszać z jajkiem ,ketchupem ,bułką tartą i poszatkowaną na drobno cebulką,przyprawić solą i pieprzem,uformować 8 małych frykadelków,ułożyć je na blasze,przykryć folią do pieczenia i zapiekać 20 minut.Po 20 minutach wyjąć z piecyka i na każdym frykadelku położyć plaster pomidora i mozzarelli i zapiekać 5 minut,frykadelki najlepiej smakują z pieczonymi ziemniakami posypanymi bazylią i kostką czosnkową knora.
sos:torebkę włoskiego sosu wymieszać 2 łyżkami wody i 1 łyżką oleju,dodać tymianek i bazylię polać nim upieczone frykadelki.Życzę smacznego.