Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać, wsypać cukier, proszek do pieczenia, posiekać margarynę i wlać rozmieszane żółtka z 2 łyżkami gęstej śmietany. Wyrobić ciasto.
1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika na 2 godziny. Pozostałą część wyłożyć na wysmarowaną blachę.
Na ciasto smarujemy powidło i na to ścieramy 2 jabłka. (Mogą to być śliwki.) Na to ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika. Ubijamy pianę z białek z cukrem (5 lub 6 białek i szklanka cukru). Wylewamy na ciasto i pieczemy ok 45 minut w temp. 180 st C.