Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja galarety na ostro
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 82
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 97
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 123
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 82
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 97
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 123
Składniki
Golonkę , nóżki , ogon dokładnie umyłem ,włożyłem do garnka ,zalałem zimną wodą. Zagotowałem ,zebrałem szumowiny. Dodałem wołowinę. Gotowałem na wolnym ogniu , po około 2 godzinach dodałem warzywa wcześniej umyte i obrane .Całe wrzuciłem do gotującego się mięsa. Dodałem czosnek i wszystkie przyprawy ,gotowałem na wolnym ,aż mięso odchodziło od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąłem z wywaru. Powstały bulion przesączyłem przez gęste sito. Doprawiłem solą i pieprzem. Mięso po ostygnięciu ,rozdrobniłem na małe kawałki. Marchew pokroiłem w krążki. Wyporcjowałem marchew i mięso do pojemników , dodałem ;listki natki , zalałem powstałym bulionem. Odstawiłem w chłodne miejsce do ostygnięcia.