Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na delikatną galaretkę drobiową. Idealna na przekąskę czy też kolację i śniadanie. Najlepiej smakuje podana z sokiem z cytryny.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 63
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 81
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 110
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 63
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 81
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 110
Składniki
Mięso dokładnie myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby było przykryte. Dodajemy 2 łyżeczki soli i nastawiamy do gotowania. Kiedy na powierzchni wody zaczną zbierać się szumowiny, dokładnie je zbieramy i dodajemy przyprawy z dwoma ząbkami czosnku w łupinach. Wszystko gotujemy około godziny, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Po ugotowaniu przecedzamy przez sito wywar, tak aby był jak najbardziej klarowny. Mięso obieramy i kroimy na drobne kawałki.
Gotujemy na twardo jedno jajko i podgotowujemy w osolonej wodzie marchewkę z groszkiem. Warzywa powinny być kruche. Jajko kroimy w plasterki. Układamy wszystko warstwami w pucharkach lub miseczkach. W gorącym wywarze rozpuszczamy żelatynę i zalewamy mięso z warzywami. Odstawiamy do lodówki na dwie godziny. Podajemy z sokiem z cytryny i świeżą pietruszką.