Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię galaretki,tym razem z nóżek z kurczaka.Mało pracy a efekt końcowy pyszny:)
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 85
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 105
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 129
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 85
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 105
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 129
Składniki
Z nóżek zdjąć skórę,umyć i zagotować.Zdjąć szumy ,dodać warzywa,liście, ziele ang. i podpieczoną na palniku cebulę. Gotować do miękkości mięsa,pod konieć wrzucić przeciśnięty czosnek i zagotować. Nóżki wyjąć ,obrać mięso i pokroić. Do wywaru ,jeśli jest mało dolać wody ,do gorącego wsypać żelatynę i ciągle mieszając zagotować. W miseczkach na spód dać pokrojoną marchew,groszek,natkę i po plasterku jajka,na wierzch dać mięsko. Zalać doprawionym do smaku wywarem i zostawić do wystudzenia,potem dać do lodówki by galaretka stężała. Smacznego życze!