Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki w skórkach pomarańczy idealne na letnie przyjęcie, kinder party czy inną uroczystość.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 132
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 222
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 132
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 222
Składniki
Pomarańcze sparzyć, umyć. Przekroić na pół, wydrążyć środek. Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ja użyłam 400 ml wody zamiast 500ml). Rozpuszczone galaretki przestudzić. Skórki pomarańczy poukładać w formie do muffinek. Przestudzone galaretki wlać do skórek. Przełożyć do lodówki do stężenia. Gotowe pokroić w ćwiartki. Podawać.