Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy wiemy, że tradycyjna wersja gołąbków jest pyszna ale czasochłonna. Dlatego jak mam smak na nie, a nie mam za wiele czasu na obgotowanie kapusty robię uproszczoną wersję. Ale smakuje również wspaniale :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Kaszę lub ryż gotujemy na półtwardo - studzimy. kapustę drobno szatkujemy, dodajemy drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, mięso mielone, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, ostudzoną kaszę lub ryż i bułkę tartą. Wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy podłużne lub okrągłe kształty, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Robimy zasmażkę z masła i mąki, dodajemy przecier pomidorowy, bulion i gotujemy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku. Gołąbki zalewamy sosem i zapiekamy ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.