Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6643
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6643
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 325
Składniki
zetrzec ziemniaki tak jak na placki ziemniaczane+garstka krupy gryczanej lub manna , posolic do smaku,przyprawy do smaku+starta cebula,mozna czosnek,+pokrojony w kostke i podsmazony boczek z cebula(dodac do startych ziemniaków(ale uwaga!ma byc wystudzone))Formujemy golabki(nie zwracac uwagi ze farsz sie wylewa(robic te wszystkie czynnosci nad garnkiem)w trakcie pieczenia sok z farszu zgęstnieje) Zapiekac w piekarniku.......kiedy robilam to po raz pierwszy w Polsce,kazdy byl zdziwiony tym daniem,ale ciekaw - co to za smak.....czesto tego dania nierobie.....duzo roboty, a zjadaja bardzo szybko:>pozdrawiam .smacznego