Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1071
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2673
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1893
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 231
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 144
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1071
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2673
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1893
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 231
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 144
Składniki
Kapustę pekińską rozdzieliłem na pojedyncze liście. Zgrubienia na liściach lekko ściąłem. Sparzyłem we wrzątku ,osączyłem i wystudziłem. W tym czasie przygotowywałem farsz. Boczek pokroiłem w drobną kostkę .Na patelni rozgrzałem olej podsmażyłem boczek i dodałem pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyłem aż się zeszkliła. Następnie dodałem białą kaszankę pokrojoną w plasterki (bez skóry) ,smażyłem aż się rozpadła. Doprawiłem majerankiem ,solą ,pieprzem i odrobiną maggi. Farsz zawinąłem w liście kapusty. Gołąbki włożyłem do brytfanki ,zalałem bulionem i piekłem 20 min w temp 200 stopni C.
Sos: Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem w rondelku na maśle. Zalałem bulionem i gotowałem 5 min. Zmiksowałem ,ponownie wstawiłem na palnik ,dodałem liść laurowy i ziele angielskie. Sos zredukowałem na średnim ogniu.