Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne są te gołąbki z nadzieniem ziemniaczany. Bardzo często robi je moja Babcia.
Polecam.
Odsłon: 140
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 160
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17103
Polecam.
Odsłon: 140
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 160
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17103
Składniki
Wykonanie: Z kapusty wyjąć głąby, po czym zaparzyć w osolonym wrzątku i odstawić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć sok. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na tłuszczu. Do ziemniaków dodać zmielone mięso i cebulę.
Następnie przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Na przygotowane liście kapusty nakładać farsz i formować gołąbki.
Układać w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem, posolić do smaku i upiec w piekarniku do miękkości.