Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto nasza propozycja na bezmięsne gołąbki. Wersja z gotowanymi ziemniakami. Pycha!
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 939
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 42
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 20856
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 939
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 42
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 20856
Składniki
Ziemniaki obieramy ,kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku. Kapustę parzymy ,zdejmujemy liście ,obcinamy zgrubiałe miejsca. Cebule siekamy ,szklimy na maśle. Odsączone ziemniaki (ciepłe) przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka) ,wbijamy jajka ,dodajemy ostudzoną cebulę ,dodajemy gałkę muszkatołową ,majeranek ,sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrabiamy. Na każdy liść kładziemy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki ,zalewamy szklanką bulionu warzywnego i pieczemy 30 min w temperaturze180°C. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem.