Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak inaczej w mleczku kokosowym
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41154
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 96
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 116
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 150
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41154
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 96
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 116
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 150
Składniki
Rozpuścić masło na patelni, smażyć kurczaka porcjami 5 min. Mięso odstawić.
Na tej samej patelni usmażyć cebulę i czosnek. Dodać curry, chili, szafran i smażyć jeszcze 1 minutę często mieszając.
Zawartość patelni przełożyć do większego garnka lub rondla,dodać usmażonego wcześniej kurczaka, dosypać sól, wlać połowę mleczka kokosowego i zimną wodę, tak aby zakryć kawałki drobiu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 45 minut. Dolać pozostałe mleczko kokosowe, wymieszać dokładnie składniki.
Podawać z ryżem oraz dodatkami: bana w plastrach, posiekany pomidor i cebula, jogurt naturalny.