Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam coś na śniadanie, czyli jajecznica z oscypkiem.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 321
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 477
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 321
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 477
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić posiekaną cebulkę, podsmażać do lekkiego zrumienienia. Jednocześnie uważać, aby masło się nie spaliło. Patelnię zestawić na chwilę z ognia, wbić jajka, energicznie rozmieszać, posolić, dodać połowę startego oscypka i połowę pokrojonego bundzu. Patelnię ponownie dać na gaz. Smażyć, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie. Jajecznicę przełożyć na talerzyki, posypać pozostałym serem. Podawać z pomidorem i świeżym pieczywem. Smacznego.