Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na chłodne dni.
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 809
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4518
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 103
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 809
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4518
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 103
Składniki
Wykonanie: Bagietkę pokroić w cienkie kromki, a w międzyczasie zagotować wino z cukrem i cynamonem. Żółtka utrzeć na parze z cukrem i połączyć z gorącym winem. Następnie zalać kromki bagietki i odstawić na 10 minut. Po czym smażyć na rozgrzanym maśle- rumieniąc. Po przestudzeniu posmarować marmoladką i przełożyć do żaroodpornej miseczki. Białka ubić z cukrem na sztywno, przełożyć na grzanki, tworząc piramidę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zrumienić. Podawać na ciepło.