Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia ten boczek jako dodatek do jajka przy świątecznym stole wielkanocnym.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 19
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 269
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 96
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 19
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 269
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 96
Składniki
Boczek umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Do garnka włożyć boczek. Wsypać majeranek, rozmaryn, pieprz szczyptę soli, czosnek pokrojony w plasterki. Zalać wodą.
Gotować na wolnym ogniu aż boczek bedzie miękki. Nastepnie wyłożyć na talerzyk.
Nie wylewajcie wywaru. Ja przyrządzam na nim przepyszny żurek na zakwasie z białą kiełbasą. Ale to już na następny przepis.