Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne zastosowanie marchewki - mini... Skuś się!!!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 284
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4990
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 284
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4990
Składniki
Zagotować wodę, osolić, dodać 1 łyżkę masła - wrzucić zamrożone mini - marchewki, obgotować około 4 minut. Osączyć i wyłożyć na talerz. W dużym rondlu (ważne!!!) rozpuścić 2 łyżki masła, dodać cukier, miód oraz soki owocowe. Do syropu włożyć marchewkę - najlepiej, żeby była w jednej warstwie i obgotować, często mieszając - syrop lubi się przypalać - ok. 12 minut. Można podawać jako dodatek do mięs lub np. z samym ryżem. Świetne na upalne dni!!!