Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka trochę inaczej ale polecam
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 639
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 639
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Składniki
Cebulę obrać, posiekać. Marchewki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. W rondlu podsmażyć boczek, wrzucić cebulę i marchew, smażyć, aż cebula się zrumieni.
Zalać 2 litrami wody, wsypać opłukany groch, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować około 1,5 godziny na małym ogniu, w razie potrzeby dolać wody. Grochówkę doprawić zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.