Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna zupa - krem z zielonego groszku z wędzoną rybą. Zaprawdę, powiadam Wam! tego trzeba spróbować! Niesłychanie aksamitna w smaku, w połączeniu z wędzonym halibutem aż głaszcze podniebienie! Powiem nieskromnie - najlepsza zupa jaką jadłem! Nie jest to mój wynalazek, ale zainspirowany kuchnią Michela Morana.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 77
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1017
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1146
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 77
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1017
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1146
Składniki
Rozgrzej w garnku masło i uduś na nim pokrojone w cienkie plasterki pory - ok. 2 - 3 minut. Dodaj zamrożony groszek.
Wlej ok. litra wody, dodaj związane nitką zioła (boquet garni), zagotuj. Zmniejsz moc palnika i gotuj na małym ogniu ok. 20 minut pod przykryciem. Zdejmij z ognia, wyjmij boquet garni i zmiksuj dokładnie zupę. Dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze na małym ogniu ok. 5 minut. Zdejmij z ognia i zostaw do przestygnięcia.
Włóż do miseczek po kawałku wędzonej ryby i zalej przestudzoną zupą. Posyp posiekaną natką i podawaj. Zupa również smakuje na zimno.