Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-05-2012
danie wegetariańskie,może być też jako przystawka
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Gotujemy ziemniaki(solimy),smażymy cebulę pokrojną w kostkę.Gorące ziemniaki rozbijamy prawie na purre i łączymy z podsmażoną cebulą. Wykładamy na wafel,równomiernie rosmarowujemy oczywiście gorące i zwijamy w roladę.Najlepiej zostawić na następny dzień do wystygnięcia,mozna ewentualnie do zamrażarki.Chodzi o to żby dobrze się kroiły.
Kriomy bakłażana solimy odstawiamy na 15 -20min.,żeby usunąć gorycz,w tym czasie kroimy pomidora na (dośc grube) plastry i kroimy roladę z ziemniakami na 1cm plastry pod skosem.
Bakłażana i pomidora smażymy na patelni grillowej,a pokrojoną roladę na zwykłej na złoty kolor
Podałem to z sosem majonez,chrzan i wyciśniety czosnek