Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smacznego i soczystego łososia z grilla w aromatycznej marynacie, podawanego z kaszą bulgur i warzywami.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Na początku przygotowujemy marynatę do ryby: Do miseczki dodajemy olej rzepakowy, sos sojowy, płaską łyżeczkę kminku i dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy dla odpowiedniego połączenia składników.
Łososia pozbawiamy skóry, dzielimy na porcje, przekładamy do naczynia i zalewamy je wcześniej przygotowaną marynatą. Tak przygotowaną rybę wkładamy na około godzinę do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Czerwoną paprykę kroimy w kostkę, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak pokrojone warzywa podsmażamy na oleju rzepakowym, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie dusimy przez chwilę, aby odpowiednio zmiękły.
Kaszę bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Po ugotowaniu dodajemy ją do podduszonych warzyw, mieszamy i doprawiamy całość sosem sojowym.
Kawałki zamarynowanego łososia grillujemy około 3 minut z każdej strony.
Życzę smacznego! :)