Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno kaloryczna zupa na obiad.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Składniki
Wykonanie: Mięso wypłukać, włożyć do garnka, zalać 6 szklankami wody, posolić i ugotować . Fasolę podgotować w osolonej wodzie, (pomidory sparzyć) obrać ze skórki i razem włożyć do gotującej się zupy. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu, włożyć również do zupy i gotować do miękkości. Przed podaniem doprawić miętą i bazylią (zioła mogą być suszone) papryką i pieprzem do smaku. Na koniec posypać zupę natką pietruszki.