Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu. Doskonałe na deser :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Składniki
Gruszki osącz z syropu, pozostaw na sicie, aby dobrze ociekły.
Śmietankę wlej do małego garnuszka, dodaj połamaną czekoladę, mieszając trzepaczką, podgrzewaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Na koniec wymieszaj z koniakiem.
W polewie czekoladowej zanurzaj osączone gruszki. Po dwie połówki układaj na talerzykach deserowych.
Przybierz rozetką bitej śmietany i sosem malinowym oraz listkiem zieleniny. Jeśli masz świeże maliny, możesz nimi udekorować deser. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.