Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3302
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12420
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3302
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12420
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 240
Składniki
Gruszki obrać, skropić cytryną i ugotować w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i reszty cytryny (ok. 10 min). Z pozostałego cukru zrobić karmel, dodając na początku podgrzewania 2 łyżki wody. Kiedy cukier będzie jednolicie złoty, dodać płynny miód i wymieszać. Gorące gruszki podawać polane karmelem.