Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego na zimę na surówki do obiadu.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 406
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23642
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 100
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 406
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23642
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 100
Składniki
Wykonanie: Zagotować ocet z wodą, goździkami i cukrem. W miedzy czasie gruszki obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny i wrzucić do wrzącej zalewy. Gotować powoli przez 15 minut, następnie dodać obraną pokrojoną dynię i gotować następne 15 minut. Całość przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.