Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 508
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13221
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 508
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13221
Składniki
mąkę z masłem (lub margaryną) wyrobić nożem.Dodać cukier,miód ,sodę i jaja.Wyrobić.Podzielić na trzy części ,rozwałkować i piec każdą z osobna w blaszce wyłożonej papierem w temp. ok 200 st 15-20 min
Grysik ugotować na mleku ,wmieszać cukier wanil.Odstawić do wystygnięcia.Masło utrzeć z cukrem dodać żółtka i zimny grysik.
Upieczone i wystudzone placki posmarować powidłem,na pierwszy nałożyć masę ,przykryć drugim i tak samo ,zostawić trochę masy na wierzch.Całość posypać wiórkami kokosowymi i udekorować roztopioną czekoladą.
Po upieczeniu placki są suche i twarde i takie mają być!Ciasto najlepsze jest na drugi dzień-smacznego!!