Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 22
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61645
Polecam.
Odsłon: 71
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1008
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 22
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61645
Polecam.
Odsłon: 71
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1008
Składniki
Grzybki obgotowujemy jak do każdej marynaty. Jak chcemy pasteryzować to 15 minut. Jak nie chcemy to ok. 60-75 min w kilku [ 3-4 ]wodach.Ja robię bez pasteryzacji. Zalewę zagotować na koniec dodając ocet. Obgotowane grzybki odcedzamy i nakładamy do słoiczków zalewając gorącą zalewą. szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Grzyby i zalewa muszą być gorące. Na drugi dzień są gotowe.Dla amatorów mocniejszych wrażeń proponuję zmniejszenie ilości cukru do 1 szklanki. SMACZNEGO.